Help! Hoe maak ik mijn bijeenkomst creatief?

Kent u dat gevoel? U doet uw best om een goede maar ook leuke bijeenkomst te houden maar ziet toch de gedachten van de deelnemers afdwalen. De extra pauze hielp ook al niet om het concentratie niveau hoog te houden. Tijd voor nieuwe energie!

Omdat het belangrijk is dat iedereen zijn of haar hoofd erbij houdt heeft The Globe 3 leuke energizers voor u op een rijtje gezet. Bent u benieuwd hoe deze korte oefeningen helpen het concentratie niveau omhoog te brengen.

Dat is echt té gek!

Dit is een leuke energizer! De bedoeling is dat alle deelnemers in een cirkel gaan staan, vervolgens start de eerste deelnemer: “Goedemorgen! Ik heet [naam] en vanochtend had ik [bedenk iets geks] op mijn brood!”. Wees lekker gek, bijvoorbeeld “yoghurt met boerenkool”! Daarna is de volgende, die stelt zich ook voor, herhaalt het ontbijt van de vorige deelnemer en bedenkt vervolgens zijn/haar eigen ontbijt.

En zo gaat de hele cirkel rond, tot iedereen aan de beurt is geweest. De eerstvolgende hoeft alleen het idee van de vorige te herhalen. Er kunnen bonuspunten worden uitgedeeld aan de deelnemer die op het eind alle gekke ontbijtjes van iedereen op kan noemen.

Over ontbijt gesproken: dit is de belangrijkste maaltijd van de dag, zorg dus voor een Good Start bij uw bijeenkomst.

Wie zat nu het liefst op een tropisch eiland?

Bij deze energizer wordt de ruimte waarin iedereen zich bevindt in 3 delen gedeeld: een A-kant, B-kant en een neutrale kant.

De groepsleider verdeeld de A- en B-kant, dit kan door middel van een stelling of locaties, bijvoorbeeld: kant A is een tropisch strand en kant B is de top van een koude, besneeuwde berg.

Of: kant A is een salade voor de lunch en kant B is een broodje kroket. Zo moet iedereen een kant kiezen, deelnemers die geen voorkeur hebben gaan in neutraal staan. Meer ruimte nodig voor deze opdracht? Bij The Globe hebben wij buiten de zalen meerdere break-out plekken voor verschillende groepsopdrachten. Vraag ons naar de perfecte plek!

Ben ik bekend? Heb ik lang haar?

Deze energizer voert u simpel uit met post-its! De groep bedenkt een bepaald voorwerp, bekend persoon en/of karakter, schrijft dit op een post-it en plakt deze op het hoofd van een deelnemer. Deze deelnemer weet uiteraard niet wat erop staat.

Door middel van gesloten vragen stellen aan de anderen moet deze deelnemer raden wat er op zijn post-it staat. De persoon die op het einde zijn post-it geraden heeft met de minste vragen heeft gewonnen!

Post-its zijn inbegrepen bij onze Meeting Kit!

Één van onze energizers gebruikt tijdens uw bijeenkomst, of tips voor andere leuke ideeën? Laat het ons weten in de reacties!